Måløyburger
Ca. 10 stk. middels str.
600 g skinn- og beinfri laksefilet
300 g hyse- eller torskefilet
200 g røykelaks i terningar
3 ts salt
3 ss potetmjøl
1/4 ts kvit peppar
2 ts finklippa persille
2 ts finklippa grasløk
3 ts finhakka løk
2 dl kremfløyte
2 dl H-mjølk
smør og olje til
steiking
•Skjær fisken i
bitar. Kjør det saman i kjøkkenmaskin. Ikkje for lenge, det skal være grovt.
•Bland inn salt,
potetmjøl, kvit peppar, urter og løk. Spe med fløyte og mjølk og rør farsen
jamn. Tilsett røykelaks og form denne farsen til fine burgara, bruk ring.
•Varm smøret/ olje i steikepanna og steik burgerane.
Ferdig steik de i omnen ved 170*c i 5 minutt.
Marinerte agurkterningar
Skrell agurken, ta ut kjernen og kutt i halvmånar.
Smak til med salt,
peppar, olivenolje og litt sitronsaft.
Poteter
Vask og skrubb
potetene. 1 per person. Del dei i båtar og vend dei i olje med salt, peppar og
timian i. Set potetbåtane på brett. Steikast ved 245 *c i ca.
12-15 minutt.
Ramsløkdressing
1 beger crème fraiche
2 ts Ramsløk, lokal urt som vi plukkar sjølve.
salt og peppar
litt sukker og litt sitron
Burgerbrød
ca. 20 stykk
100 g smør
3 1/2 dl mjølk
50 g gjær
1 ts salt
1/2 kg kveitemjøl
1/2 ts bakepulver
40 g sesamfrø
egg til pensling
Smelt smøret og bland med mjølka. Løs gjæra opp i væska.
Bland inn salt og bakepulver. Spe med mjøl til ein god
deig. La deiga heve i bollen på ein lun stad til dobbel størrelse.
Kjevl ut deiga og trykk ut burgerbrød. La dei heve i ca.
20 minutt.
Pensle brøda med egg og dryss på sesamfrø. Steiketida er
ca. 15
minutt.
Hjortekarbonadar – 60 stk
4 kg hjortekjøtdeig
4 kg oksekjøtdeig
Ca 1,6 l kald fløyte
16 egg
8 løk (finhakka)
22 einebær (finhakka)
22 ss brødrasp
8 ss mjøl
8 ss salt
12 ts peppar
Rør saman kjøtdeig, mjøl og løk. Bland inn eitt og eitt
egg, innimellom brød, fløyte og krydder. Form 80 gram store karbonadar i
galettform. Steik i smør / olje.
Ettersteike i omnen i 7-8 minutt ved 175*c til dei blir
gjennomsteikt.
Kjøttbollar
1 kg kjøttdeig
1 ts salt
1 ts peppar
2 egg
200 g spekeskinke
4 ss hakket frisk
basilikum
4 ss olje til
steiking
Bland egg, salt og
peppar godt inn i kjøttdeigen. Skjær spekeskinka i små bitar. Bland
skinka og urter forsiktig inn i kjøttdeiga. Form deiga til små bollar som er
like store. Steik dei i ei middels varm steikepanne til dei får fin
steikeskorpe. La kjøttbollane ettersteike på svak varme i ca. 10 minutt til dei
blir gjennomsteikt.
Tomatsaus
4 ss olje
2 båtar finhakka kvitløk
1 finhakka løk
4 boks hermetiske
tomatar
4 ss tomatpuré
2 ts sukker
4 dl svak buljong
8-10 oliven kuttet i
bitar
3 ts tørka timian
salt og peppar
Varm olje i ei
kasserolle. Ha i kvitløk og løk, og steik på middels varme til løken er mjuk og
begynner å få en fin farge.
Rør ofte. Tilsett
tomatar, tomatpuré, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekkje over svak
varme i 15 - 20 minutt.
Tilsett oliven og
basilikum og smak til med salt og peppar
Tomatsuppe
800 g smør
1,2 kg 4 store (gulrot, sellerirot, purre og løk)
400 g bacon
700 g mjøl
ca. 200 g tomatpuré
20 l lyskaft av kylling eller høne
2 l fløte
Smak til med peppar, salt og litt sukker
Sviss dei 4 store i smør, ha på kveitemjøl, fres, ha på tomatpuré og spe med hønsekraft. Kok i 45 min, sil og leger med fløte. Smak til.
Fiskefarse til
fiskekaker
1 kg fiskefilet
20 g salt
1 g malt kvit peppar
5 g muskatblomme
7 dl kald mjølk
40 g potetmjøl
NB! Kald væske og
kaldt utstyr.
Nordfjordsnurr
4 dl mjølk
50 g gjær
50 g sukker
2 ts salt
2 ts salt
60 g smør
300 g grovt mjøl (grov bakst)
1,1 kg kveitemjøl
150 g skinke i bitar
400 g reven ost
• Smelt smøret. Ha oppi mjølk og vatn,
temperaturen skal være 37 grader
• Ha blandingen oppi kjøkkenmaskinen
saman gjær, sukker og mjøl.
• Elt deigen godt.
• Hev
deigen i 30 til 40 min
• Kjevl
deigen ut som eit rektangel , ha på reven ost, oregano og skinke.
Snurr og kutt
opp
• Hevast i
30 min
• Pensles
med vann før steikast.
• Ca. 190
grader i 10-12 minutt

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar